Descriere

Gama SGG PLANITHERM cuprinde tipurile de sticla cu joasa emisivitate de inalta performanta. Aceste produse sunt realizate prin depunerea unui strat foarte fin si transparent de materiale de origine metalica pe o sticla clara. Aceasta depunere este caracterizata printr-o emisivitate redusa: ea reflecta radiatiile infrarosii cu lungime de unda mare, caracteristice caldurii provenita din incalzire.
PLANITHERM aduce in plus vitrajului izolant functia de Randament Sporit (HR): in perioadele reci, reduce in mare masura pierderile termice prin efectul de radiatie prin geam.
Realizarea sticlei sec PLANITHERM se face intr-o incinta vidata. Stratul metalic este depus pe o fata a sticlei prin procedeul de pulverizare catodica. in functie de compozitia acestui strat, se obtin mai murte produse, care difera prin:
-    performantele spectrofotometrice;
-    performarrteletermice;
-    particularitatile de transformare.


Utilizari

Produsele din gama SGG PLANITHERM sunt destinate utilizarii in dublu vitraj, pentru constructii noi sau renovari:
-    ferestre pentru locuinte colective si individuale;
-    verande si inchideri de balcoane;
-    ferestre si fatade ale unor cladiri de birouri, cladiri social-administrative, etc...
Ele se combina perfect cu toate tipurile de tamplarie existente: PVC, lemn, aluminiu, sau mixte. Exista doua criterii tehnice care determina alegerea geamului:
-    performantele privind izolatia termica (coeficientul U);
-    necesitatea utilizarii sau nu a unei sticle calite.
Aspectul estetic: vazute din exterior, toate produsele din gama SGG PLANITHERM au un aspect foarte neutru. Pentru a se asigura un aspect omogen, se recomanda utilizarea unui singur tip de geam pe aceeasi fatada. Daca, in plus, se doreste si o functie de protectie solara, poate fi avantajoasa alegerea sticlei tip SGG PLANISTAR.

Avantaje

Izolatia termica a unui dublu vitraj care incorporeaza sticla din gama SGG PLANITHERM, este de 3 ori mai mare decat cea a unui dublu vitraj obisnuit (coeficientul U poate ajunge la 1,1 W/(m2-K)* fata de 2,9 W(m2-K)*in cazul unui dublu vrtraj obisnuit). Avantajele unei astfel de izolatii termice sunt numeroase.
- Reducerea semnificativa a costurilor pentru incalzire (electricitate, gaz, pacura, lemn).
- Imbunatatirea confortului:
- Suprimarea, aproape in totalitate, a zonei reci din vecinatatea ferestrelor;
- Utilizarea maxima a spatiului;
- Reducerea riscului de condens pe fata interioara a geamului;
- Posibilitatea de a mari dimensiunile suprafetelor vitrate, in limitele reglementarilor termice in vigoare;
- Protectia mediului inconjurator prin reducerea emisiei de gaz cu efect de sera (C02). Aceasta performanta termica se obtine prin pastrarea:

-    unui nivel ridicat de transmisie luminoasa: aport semnificativ de lumina naturala prin fereastra;
-    unui nivel ridicat de transmisie energetica (un bun factor solar g);
-    unui aspect neutru in reflexia si transmisia luminii.

•    Posibilitatea combinarii altor functii in dublul vitraj: 
- izolatie acustica;
- asigurarea securitatii bunurilor si persoanelor;
- control solar; -functia decorativa;
- pastrarea intimitatii.
Dublu vitraj in configuratia 4(16)4 cu umplutura de argon 90%.
- inalt nivel de transmisie a luminii, apropiat de al unei sticle obisnuite.
•    Excelenta transparenta.
•    inalt nivel de transmisie energetica.
•    Permite aportul de energie solara gratuita.
•    Disponibilitatea unei versiuni calibile.


Performante

Avand in vedere ca tipurile de sticla sec PLANITHERM trebuie montate obligatoriu in geam izolant, performantele spectrofotometrice sunt date doarin ceea ce priveste dublul vitraj sec CLIMAPLUS.
Al doilea tip de sticla care intra in componenta dublului vitraj poate fi o sticla clara simpla sau sticla cu alta functie. Influenta pozitiei depunerii
Pozitia depunerii (fata 2 sau 3) nu influenteaza in nici un fel performanta termica a vitrajului dublu (coeficientul U). Totusi, aspectul estetic poate sa difere usor intre o pozitionare in fata 2 sau 3. Este important sa se mentina aceeasi pozitie a depunerii pe toata suprafata unei singure fatade.
Aspectul estetic in cazul reflexiei
Orice sticla cu depunere, chiar dintre cele mai neutre, poate prezenta usoare diferente de aspect atunci când este privita prin reflexie. Este vorba despre o caracteristica inerenta produsului si depinde de distanta, de unghiul de observatie, de raportul dintre nivelul de iluminare interioara si exterioara al cladirii si de natura obiectelor care se reflecta pe fatada.


Prelucrare in atelier

Toate produsele din gama SGG PLANITHERM trebuie montate obligatoriu in geam izolant Totusi, pot fi supuse unei prime transformari inainte de aceasta montare:
-    asamblare sub forma stratificata;
-    calire sau semi-calire (heat strengthened) pentru variantele „de calit" urmate, eventual, de un Heat-SoakTest Asamblarea in vitraj izolant

- La toate tipurile de SGG PLANITHERM, stratul trebuie curatat pe marginea geamurilor inainte de asamblare.
- Depunerea se pozitioneaza intotdeauna in interiorul dublului vrtraj, in fata 2 sau 3.
Calirea, semi-calirea, Heat-Soak Test
Numai tipurile SGG PLANITHERM TOTAL, SGG PLANITHERM FUTUR N II si SGG PLANITHERM ULTRA N II pot fi calite, se mi-calite (heat strengthened) si supuse tratamentului Heat-SoakTest dupa calire.
SGG PLANITHERM FUTUR N II trebuie calit in mod obligatoriu inainte de a fi asamblat in vitraj izolant. Tratamentul termic de calire permite depunerii sa isi ajunga la performantele cerute. De asemenea, pot fi semi-calite (heat strengthened) si supuse tratamentului Heat-SoakTestdupa calire.
Odata tratate termic, aceste geamuri nu mai pot fi taiate, nici fasonate. De asemenea, nu mai pot fi gaurite. Toate oaste operatiuni trebuie executate inainte de calirea sticlei. Consultati ghidul nostru detaliat': „Instructiuni de calire".

Fasonarea si gaurirea

Sticla curbata
Doar SGG PLANITHERM TOTAL, SGG PLANITHERM FUTUR N II si SGG PLANITHERM ULTRA N II pot fi curbate. Sticla stratificata
•    Toate tipurile de sticla din gama SGG PLANITHERM pot fi stratificate.
•    Depunerea se pozitioneaza intotdeauna pe fata exterioara a sticlei stratificate.
•    Este interzisa stratificarea cu stratul in contact cu filmul PBV.

 
Punere in opera

Alegerea celei mai adecvate metode de aplicare si montaj a geamurilor izolante se face in functie de mai multi factori, printre care:
-    dimensiunea geamurilor;
-    expunerea la solicitari exterioare;
-    tipul ramei sau sistemului de fatada.
Tehnicile de punere in aplicare si fixare a geamurilor trebuie sa fie conforme cu recomandarile normelor nationale.
Calirea geamurilor, dimensiunile falturilor si sageata admisibila a ramei pentru geamurile izolante nu sunt diferite pentru sticla tip
sec PLANITHERM.
Observatie
Sticla trebuie tratata termic atunci cand geamul, amplasat intre 2 zone, prezinta un risc privind diferenta de temperatura, superioara unor anumite valori critice. intr-adevar, incalzirea geamului este influentata de conditiile climaterice si de adâncimea prinderii in falt, precum si de umbrele purtate din vecinatate, de proximitatea unei surse de incalzire sau de prezenta perdelelor.


Normative si reglementari

Dublul vitraj in care este incorporat SGG PLANITHERM permite ferestrelor cu rama (aluminiu cu rupere de punte termica, lemn, PVC) respectarea reglementarilor termice in vigoare.
Sticla cu depunere din gama SGG PLANITHERM raspunde cerintelor clasei C a standardului european SR EN 1096 si detine marcajul CE.






PLANITHERM
Sticla cu depunere de joasa emisivitate
© Dako Distribution 2011. Toate drepturile rezervate.
PARTENERI
Zona profesionala Selectati gama de produse pentru a afla mai multe detalii
PRODUSE ZONA PRO
 
Dimensiune foaie:  3210 x 2250 mm